Какво представляват личните имплантирани зъби?

Имплантът се състои от две основни части. Първият е винтова резба, която се поставя в челюстната кост и имитира корена на зъба. Втората част е горната част, която наричаме абатмент, който се завинтва в импланта. Абатментите са надстройките на импланта, върху които изработваме коронован зъб, като придаваме форма на износен зъб.

Като цяло марките импланти произвеждат абатменти с различни диаметри и дължини като стандарт. Тези различни диаметри и дължини обаче не могат точно да имитират формата на венците, която има различни детайли за всеки човек.

Персонализираните абатменти са персонализирани опори за импланти, изработени от титан, за да се максимизира естетиката, проектирана с 3D специални програми според ъглите на имплантите, гингивалната форма на пациента и връзката с околните тъкани и короната, която ще бъде изработена.

Предимства
Те осигуряват по-естетичен вид, тъй като са проектирани в съответствие с формата и структурата на венците на пациента.
Покритието, произведено според формата на венеца, предотвратява натрупването на нежелани вещества като остатъци от храна под зъба и осигурява по-лесно почистване на зъбите.
Тъй като се изработва според формата на резбата, осигурява балансирано разпределение на силите и удължава шанса за успех и живота на винтовата резба.

Недостатъци
Цената им е малко по-висока от стандартните импланти.
Обхват на приложение

Индивидуалните импланти могат да се прилагат при всички пациенти, които могат да имат стандартни импланти.

Хирургичен етап

Стъпката за поставяне на хирургически имплант е същата като при стандартното стоматологично лечение с винт. За подробности можете да прегледате раздела за лечение на импланти. Основната разлика възниква, когато фасетата се поставя върху изкуствени зъби.

Етап на протезиране

След измерване на импланта или множество импланти, вместо да се опитваме да адаптираме подходящ изработен абатмент към зъбната кухина, се прави персонализиран абатмент със системата cad-cam, като се вземат предвид всички характеристики на зоната, където се намира зъбната кухина, според формата и дебелината на гингивата, където е разположена зъбната кухина. .

Нивото на сливане на имплантите с костта се проверява чрез рентгенови лъчи.
Оформителите на венците се завинтват в импланта, като се правят малки дупки върху гингивата. В този процес използването на детектор за импланти улеснява определянето на точното местоположение на импланта, а също така позволява извършване на измервания в една и съща сесия.
В случаите, когато венците се отварят с открит хирургичен метод и се поставя оформител на венците, може да се изчака от 4 до 5 дни, за да се вземе отпечатък.
Според измерванията, направени в първата сесия, в лабораторията се извършва производство на специален абатмент за структурата на венците и устата на човека.
Персонално изготвените абатменти се изпращат в лабораторията, където се изготвя инфраструктурата и инфраструктурата (метална, циркониева и др.) се подготвя в съответствие с абатментите.
В сесията след измерването се прави персонализирана опора и инфраструктурна репетиция. Измерванията са направени за порцелан.
В сесията след инфраструктурната репетиция се прави порцеланова репетиция.
Ако няма проблем в порцелановата репетиция, зъбите се залепват временно и се използват за известно време.
Ако няма проблем при използването на протеза и фасета, се извършва трайно свързване. Ако има проблем, се правят необходимите корекции.

Продължителност

Продължителността на хирургичната фаза при персонализиран имплант е същата като при стандартното имплантно лечение. Етапът на протезата е малко по-дълъг от стандартния етап на протеза, тъй като титаниевата горна част е произведена специално за структурата на венците и зъба на човека. Фазата на протезата завършва за 5 до 8 дни, в зависимост от случая.