Какво е естетичен дизайн на усмивката?

Това е процес, при който зъбите и венците изглеждат възможно най-естествени и красиви, като се вземат предвид формите на лицето и нуждите на пациентите.

Какви процеси включва естетическият дизайн на усмивката?

Тъй като естетичните нужди на всеки пациент ще бъдат различни, процедурите, които трябва да се извършат, се определят индивидуално. При определяне на тези процедури пациентът; Вземат се предвид фактори като черти на лицето, пол, възраст и очаквания.

На първо място се лекуват съществуващи развалени зъби и заболявания на венците, прилагат се процедури за почистване на зъбите. След това процедурите се определят според нуждите на пациентите. Тези процеси обикновено са; Те могат да се считат за естетични интервенции на венците, наречени гингивектомия, методи за избелване (избелване) на зъби, компенсиране на зъбните недостатъци с апликации на импланти и протези, порцеланови ламинати и покрития, циркониеви покрития и ортодонтско лечение (лечение с тел).

Как се прави Smile Design?

На първо място, много е важно правилно да се разберат естетичните очаквания на пациента и да се определят правилно нуждите в дизайна на усмивката. Определят се проблемите и се изготвят планове по моделите, изготвени чрез измерванията, направени от устата на пациента. След това се извършват измервания с помощта на специални програми в компютърната среда с устни и лицеви снимки на пациентите и се изчислява прилягането към формата на лицето. Най-приблизителните изображения, които ще се получат след лечението, се представят на пациента с програми и временни възстановявания, изготвени в съответствие с оригинала в устата на пациента и се вземат техните мнения.

След приключване на планирането, ако не е необходимо ортодонтско лечение, на първо място се уреждат нарушенията на нивото във венците. В случаите, когато се открият зъбни дефицити, се извършват планирани процедури за имплантиране и други хирургични приложения, които се считат за необходими. След завършване на лечебните периоди на хирургични приложения, при необходимост се прилагат процеси на избелване на зъбите. След този етап визуалните и морфологични дефекти в зъбите понякога се отстраняват с помощта на естетични композитни пломби. В случаите, когато този метод не е достатъчен, в действие влизат порцеланови ламинати и фасети и циркониеви фасети. При апликации с порцеланов ламинат или не се изтрива, или се извършва минимално протриване на зъбите. Ако приложенията с порцелан или цирконий се считат за подходящи, някои промени могат да бъдат направени, като се вземат отново идеите на пациента в репетициите, направени по време на етапите. По време на всички тези гингивални и дентални приложения и репетиции, формата и контура на устните също се вземат предвид и се финализира целевият дизайн.

Понякога медицинските естетически приложения се използват и при дизайна на усмивка. Дермален пълнеж на устните и зоните на лицето и др. усмивката може да бъде изведена на преден план с апликации.